Suomi
Svenska
English
По-русски

Hannu Timonen - Manual Therapist
Neljä hoitokertaa kolmen viikon aikana ja ohjeet kotihoitoon. Siitä kääntyi uusi lehti
Hoito


Hoidoissa jää "anatomiatriangelin" kolmas kulma yleensä liian vähälle huomiolle. Vaikka aivot ovat kaiken elintoiminnan keskus ja sydän liikkeellä pitävä voima, niin SELKÄ ja sieltä haarautuvien hermoratojen toiminnan merkitys on ensiarvoisen tärkeää.

Selkäranka Selkäranka koostuu nikamista, nikamien välilevyistä ja nivelsiteistä. Nikamista 24 kpl on liikkuvia:

  • kaularanka (vertebrae cervicales) 7 nikamaa
  • rintaranka (vertebrae thoracicae) 12 nikamaa
  • lanneranka (vertebrae lumbales) 5 nikamaa
  • ristiluu (vertebrae cacrales) 5 nikamaa (yhteen luutuneita)
  • häntäluu (vertebrae coccygeae) 3 tai 4 nikamaa
Välilevy on rustokudosta, jonka sisällä on hyytelömäistä massaa (nucleus pulposus). Välilevyn tehtävänä on toimia selkärankaan kohdistuvien rasitusten iskunvaimentimena.

Takareunoistaan nikamat yhdistyvät toisiinsa nivelillä, jotka mahdollistavat nikamien liikkuvuuden. Nivelsiteet pitävät selkärankarakenteen stabiilina ja selkälihakset huolehtivat selän liikeradoista. Hermotustoiminnan häiriintyessä jostain ulkoisesta tai sisäisestä ärsykkeestä, ilmenee elimistömme toiminnassa monenlaisia oireita, jotka eivät rajoitu pelkästään selän alueelle.

Hoidon tavoitteena on elvyttää pehmytkudosten aineenvaihdunta ja verenkierto, sekä avata nikamien lukkiutumat, ja näin mahdollistaa hermoratojen häiriötön toiminta. Hoitotapahtumassa on tärkeää yhdistää hieronta ja nikamamobilisaatio, jotta päästään haluttuun lopputulokseen.

Manuaalinen hoito sopii kaikenikäisille ja kuntoisille (nuorin on vastaanotollani ollut 4 v. ja vanhin 94 v.) Käsittelyä ei aina tehdä saman kaavan mukaan, vaan tapauskohtaisesti sovelletaan kulloinkin parhaaksi havaittua menetelmää, joka on mahdollisimman miellyttävä ja riskitön, mutta silti mahdollisimman tehokas.

Yksi hoitokerta maksaa noin 70 - 120 € (hoitoja tarvitaan yleensä 4-6). Vaikka Kela ei korvaakaan hoitomaksuista mitään, niin kustannukset jäävät silti kohtuullisiksi. Hoito on riskitöntä ja tehokasta. Paraneminen on nopeaa ja oireettomuus kestää useimmiten monta vuotta.

   


www.timonen.fi Copyright © 2012 Hannu Timonen